Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 23 listopada 2024 12:03
Przeczytaj!
Reklama

Kuchnia wegierska w Warszawie

Opis działalności

Kuchnia madziarska � kuchnia Wegier nalezy do kuchni srodkowoeuropejskich, wyroznia sie jednakze posrod nich charakterystycznymi cechami. Typowa kuchnia bazuje na miesku, warzywach sezonowych, owocach oraz swiezym chlebie. Wyjatkowo powszechna z tych cech jest stosowanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, wspolczesnie przewaznie slodkiej. Kuchnia wegierska w tradycyjnej odmianie to potrawy stosowane w czardach przy romskiej muzyce. Stala sie turystyczna oznaka kraju. Umiarkowanie goracy, calkiem suchy klimat i produktywnosc niw Kotliny Panonskiej gwarantuje Wegrom uprawe zboz i innych artykulow uprawnych, ogrodniczych i sadowniczych. Posrod upraw owocowych nalezy zwrocic uwage na winna latorosl, jakiej owoce sluza do bezposredniej konsumpcji jak i do wytworczosci wina.

Kategoria

Podziel się

Lokalizacja
Smaczna 2
00-002 Warszawa
325366454
Reklama